EMEA Emerging Üretim Sektör Lideri
Autodesk
Murat Tüzüm, Rusya, Afrika, Ortadoğu ve Türkiye’den oluşan EMEA Emerging bölgesinde Autodesk’in üretim endüstrisine liderlik ediyor. Bu bölgede pazara giriş stratejisini oluşturmak, mevcut operasyonları yönetmek ile birlikte, sektördeki önemli oyuncular ile işbirlikleri sağlayarak, üreticilerin teknolojiyi kullanarak üretkenliklerini artırmalarına yardımcı oluyor. Üretim sektöründe el ile yapılan çizimlerin CAD ortamına aktarılması ile başlayan kariyesinde, çeşitli ürün veri yönetimi ve ürün yaşam döngüsü projelerinin de yer aldığı 20 seneyi aşkın bir deneyime sahiptir.
Mevcut görevinden önce Murat, Autodesk'in Türkiye ve İsrail'deki operasyonlarını yönetti. Fizik alanında lisans ve İşletme alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.
Storyteller
• 23 Temmuz 1974 doğumlu. Evli ve 1 çocuk babası. • New York ve İstanbul’da Adobe, BASF, THY, LC Waikiki, Türk Telekom, LinkedIn, NYMag, TimeOut New York gibi markalara danışmanlık ve sosyal medya hizmeti veriyor. • Kişisel belgesellerini YouTube’da yapıyor. Sanat, tasarım ve teknoloji hikayelerini 4.3 milyondan fazla kişi yaklaşık 400 milyon kez izledi. • Geçmişte Photoshop, Flash, PDF gibi yazılım ürünlerini geliştiren Adobe’de 6 yıl boyunca Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürlüğü yaptı. • TRT, el-Cezire, CNNTürk gibi kanallarda yayınlanan belgeseller yaptı ve yönetti. • Bugüne kadar aralarında TEDx‘in de yer aldığı çeşitli konferanslarda 600’den fazla konuşma yaptı. • YouTube’un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri oldu. #CreatorsforChange adlı bu program için uluslararası projeler üretiyor. Bunlardan bir web dizisi ve kısa filmi olan Scarecrow – Korkuluk toplamda 2 milyon kez izlendi.
Üretim Sektörü Satış Müdürü
Autodesk
Marmara Üniversitesi'ni bitirdikten sonra bilişim sektöründe birçok farklı firmada görev alan Emin Cenal, Autodesk Türkiye satış yöneticisi olarak görev yapıyor. Bilişim sektöründe 15 yıllık deneyimi bulunan Emin Cenal’in satış ve pazarlamadaki başarılarına yönelik birçok ödülü de bulunuyor.
3B Görselleştirme Uzmanı
Ford Türkiye
Soner Demirci, 3D Görselleştirme Uzmanı ve Otomotiv Tasarımcısıdır. 2005 yılından bu yana Ford Otosan’ın Tasarım Stüdyosu’nda görev yapmaya başladı. Endüstriyel Tasarımcı ünvanıyla 9 yıl boyunca, Ford Connect, Ford Cargo, Ford Transit gibi ticari araçların tasarımında Konsept Tasarım, 3D Yüzey modelleme, Tasarım Fizibilitesi gibi görevlerde yer aldıktan sonra Ford F-Max projesiyle 3D Görselleştirme Uzmanlığı görevine geçti. Bugüne kadar devam eden süre içersinde Ford F-Vision konsept kamyon, Cargo, F-Max, Courier, Custom gibi araçlarda still-shot rendering, animasyon ve Virtual Reality alanlarında projelerde görev aldı. Son olarak Agile çalışmaya geçen Tasarım Stüdyosu’nun Kanban Master görevini üstlendi. Soner Demirci bu çalışmalarını yaparken yoğun bir şekilde Autodesk Vred programından yararlandı ve bu konuda da online eğitim videoları yayınlandı.
Fusion 360 Teknik Sorumlusu
OguSoft Teknoloji
Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olup bölümünde Autodesk Fusion 360 eğitimleri ve Autodesk yurtdışı eğitimleri ile tasarımdan imalata bilgi sahibidir. Bunun haricinde talaşlı imalat ve sac işleme konularında tecrübe sahibi olan Kayahan, OguSoft Teknoloji'de teknik destek sorumlusu olarak görev almaktadır.
Teknik Destek Sorumlusu
OguSoft Teknoloji
Medikal sektöründe 20 yıllık talaşlı imalat geçmişinden sonra 2013 yılında Delcam Türkiye ve Autodesk Türkiye ekibinde teknik destek sorumlusu olarak görev yapmıştır. Halen Ogusoft Teknoloji firmasında teknik destek ve eğitimen olarak görev almaktadır.
Teknik Satış Uzmanı
Penta Teknoloji
Emre Şahin lisans eğitimini Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği alanında tamamlamıştır. CAD yazılımlarına olan merakı ve üniversite yıllarında aldığı yarışma derecesiyle tasarıma olan ilgisi hiç bitmemiştir. İş hayatına CAD yazılımlarının özellikle Autodesk ürünlerinin eğitimini vererek başlamış ve şu anda Autodesk’in tek yetkili distribütörü olan Penta Teknoloji’de Teknik Satış Sorumlusu olarak görev almaktadır.
Autodesk Ürün Yöneticisi
Artı ve Artı
Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. Gerek plastik imalatı ve enjeksiyon kalıplarının imalat ve analiz süreçleri gerekse de bütün makine imalat detayları hakkında birçok mühendislik tecrübesine müşterilerimiz ile yaptığımız projeler özelinde erişmiş durumdayım. 1000+ müşteri projesi ile kalıp imalatı ve makine hattı üretim süreçlerinde bulundum. Bütün imalat tasarım ve görselleştirme süreçlerinde aktif rol alarak süreç yönetimi ve çözüm üreten bir yapıya sahibim. Eklemeli imalat ve Generative Design süreçlerinde ileri seviye teknolojileri takip ederek alt yapılarının oluşturulması sağlanmaktadır. Günümüz teknolojilerini kullanarak ihtiyaç duyulan tüm çözüm önerilerini üreticilere sunmaktayım.
Teknik Satış Yöneticisi
Autodesk
>Timuçin Ersin Taşdemir, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği üzerine derece ile tamamladıktan sonra özellikle üretim endüstrisinde çeşitli firmaların bünyesinde çalışarak tecrübe edindi. Akabinde İstanbul Teknik Üniversitesinde Makina Dinamiği, titreşim ve Akustik alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Autodesk’e katılana kadar Simülasyon ve Veri Yönetimi ürünlerinden sorumlu Uygulama Mühendisi olarak çalıştı. Bu süreçte teknik başarıları sayesinde Elite Application Engineer ödülüne layık görüldü. Autodesk bünyesindeki üretim ürünlerinden sorumluluğu simülasyondan tasarıma, veri yönetiminden CAM uzmanlıklarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Hali hazırda Türkiye Üretiminin Geleceği İnsiyatifi Kurul Üyesi olmasının yanında Dijital Dönüşüm, Değişim yönetimi ve Sürdürülebilir Üretim gibi alanlarda danışmanlık ve araştırma çalışmaları yapmaktadır.
Yönetici Ortak
Sabri Paşayiğit Mimarlık
Galatasaray Endüstri Mühendisliğinden mezun olduktan sonra kariyerine Borusan Lojistik'te Yönetici Yetiştirme Programı ile başladı. Hem Turkiye hem de farklı ülkelerde ve farklı sektörlerde endüstriyel tesislerin tedarik zinciri analizlerinde ve lojistik çözüm uygulamalarında ve Borusan Lojistik'in Dubai, İran, Cezayir ve Kazakistan'da varlığının kurulmasında önemli bir rol oynamıştır.
Ardından Unilever'de, tedarik zinciri ekibinde için S&OP süreç geçişini , Baseline Tahmini Modeli ile istatistiksel talep yönetim planlamasını ve SAP/ APO geçişinin yönetimini yaptı. Kısa süreli olarak pazarlama ekibinde marka ürün yönetimi tecrübesi sonrasında Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölgesinde İnovasyon Planlama Yöneticisi olarak, yeni ürünlerin lansmanına kadar geçen süreçteki ARGE çalışmalarını, fabrika kapasite analizlerini, kalite kontrol, pazarlama ve üretim süreçlerin koordinasyon ve yönetimini sağladı.
Küresel ve kurumsal düzeyde güçlü deneyimden sonra, 2014 yılının başında , Türkiye’ye dönüş yapıp,kurmuş olduğu Sabri Pasayigit Mimarlık (SPA) şirketine Yönetici Ortak olarak katılmıştır. SP Mimarlık, şu anda 150’ye yakın mimardan oluşan ekibiyle hem Türkiye hem de BIM entegrasyonu ile global pazarda yer almakta, master plan, kültürel miras, kentsel yenileme, otel, okul, konut, fabrika gibi üst ölçek projeler üretmekte ve SELCO gibi işbirlikleri ile endüstriyel tasarım konusunda Türkiye’de öncü çalışmalar yapmaktadır.
Direktör
Selco
Ürün Sorumlusu / Prota Altar
Lise eğitimini Haydarpaşa Teknik Lisesi Kalıp bölümünde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine ön lisans programını tamamladıktan sonra, lisans eğitimi için Marmara Üniversitesi Talaşlı üretim öğretmenliği bölümünü tamamladı. Çeşitli firmalarda kalıp ve makine imalatı süreçlerinde görev aldı. Üniversite hayatından sonra DS Solidworks Türkiye Distribütörü Teknolojik Yazılımlar firmasında SolidCAM Teknik Destek sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Solidworks Profesyonel Sertifikası (CSWP), Certified SolidCAM Professional ve Autodesk ürünleri için Autodesk Sertifikalı Eğitmen (ACI) sertifikalarına sahiptir. Uzmanlık alanını Bilgisayar Destekli imalat üzerinde devam ettiren KANDEMİR, işleme merkezleri ve Freze-Torna tezgâhları için post processor hazırlanması konusunda da çalışmaktadır. 2014 Yılından itibaren, Autodesk Platinum Partner olan PROTA Altar firmasında Ürün Sorumlusu olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
Direktör / Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi
Dr. Ata Akın, lisans diplomasını İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden 1993’te, yüksek lisans diplomasını aynı üniversitenin Biyomedikal Programı’ndan 1995’te almıştır. Mezuniyetinin ardından Drexel Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi’nde çalışmış, son olarak da Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak Acıbadem Üniversitesi’nde çalışmaktadır. Araştırmaları işlevsel beyin görüntüleme ve tıbbi cihaz tasarımı üzerinedir.
Ürün Sorumlusu / Prota Altar
Melike ÖZDEMİR, İstanbul Teknik Üniversitesi DUIM lisans bölümünde mühendislik eğitimini tamamladı. Sonrasında Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde eğitim hayatını devam ettirdi. Üniversite eğitimini bitirdikten sonra CNC Makineleri ve Solidworks Türkiye Distribütörü Yazılım firmasında Teknik Uzman olarak çalışmaya başladı. Uzmanlık alanını Bilgisayar Destekli Tasarım Programları üzerine devam ettirirken, Elektromekanik tasarım programları ve Elektrik- Elektronik devre tasarımları konularında da çalışmaktadır. 2017 Yılından itibaren, Autodesk Platinum Partner olan PROTA Altar firmasında Ürün Sorumlusu olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
Teknik Destek ve Proje Müdürü
CADBIM
Lisans eğitimini Pamukkale Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra otomotiv yan sanayi ve soğuk sac şekillendirme alanında faaliyet gösteren bir firmada İmalat Mühendisi olarak çalışmıştır. 2003 yılı itibari ile Autodesk Türkiye Gold Partner’larından , merkezi İzmir’de olan CADBİM firmasında Mekanik Ürün Sorumlusu olarak görev alan Murat ŞAFAK halen Teknik Destek ve Proje Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Ege Bölgesi’nde üretim sektöründe bulunan birçok firmanın CAD , CAE ve PDM entegrasyonu süreçlerinde bulunarak çok sayıda teknik destek faaliyeti yönetmiştir. Bunun yanında bölgedeki üniversitelerde ve birçok mesleki oda kuruluşlarında da eğitim ve seminerler düzenlemiştir.Ayrıca halen Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) yüksek lisans programına devam etmektedir.
AR-GE Yöneticisi
Kutlusan Kafes
Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Makina Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır(2013-2014). Mezun olduktan sonra Endüstriyel proses ekipmanları ve tesisleri yapan bir firmada proje yöneticisi olarak 4,5 yıl çalışmıştır. 2017 yılından itibaren Kutlusan Kafes A.Ş. firmasında ARGE yöneticisi olarak görevine devam etmektedir. İş hayatı boyunca onlarca anahtar teslim tesis ve ARGE projeleri geliştirme süreçlerini yönetmiştir.
Ülke Müdürü
Autodesk
Evren Arın İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği dalında lisans, Boğaziçi Üniversitesi'nden aynı dalda yüksek lisans derecelerini aldı. İş hayatına sinema-televizyon sektöründe başlayan Arın, CGI alanında tasarımcı, eğitimci ve yönetici olarak görev aldı. 2000-2006 yılları arasında Siemens’te mühendis ve teknik satış yöneticisi olarak çalıştı. Ardından Adobe’de altı yıl boyunca çeşitli kurumsal satış görevleri üstlendi. 2013 yılında Autodesk’e katılan Evren Arın, halen bu firmada Ülke Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
1997 yılında başladığı lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. 2002 yılında Türkiye'de yeni teknoloji vakum tüplü güneş enerjisi sistemlerinin üretilmediğini görüp bu konuda çalışmalar yapmak üzere Onat Makine Isı Enerji Sistemleri şirketini kurmuştur. Gökçe Mehmet AY Bor Nitrür üretim tekniğinin sanayiye kazandırılması için kurulmuş olan Bortek Bor Teknolojileri ve Mekatronik şirketinde 2006-2012 yılları arasında görev almıştır. 2021 yılında Açık Kaynaklı Mühendislik çözümleri üretmek için çalışan uluslararası Respira Works ekibinde solunum cihazı tasarımında Mekanik tasarım desteği vermektedir. ABD ve AB’den katılımcıların olduğu bir ekipte bulut bilişim imkanları ile mekandan bağımsız mekanik tasarımın yönetiminde rol almaktadır. Gökçe Mehmet AY’ın halen incelemede olan doktora çalışmasından 1, doktora sonrası çalışmalarından 1 ve BORTEK süresince buluşçusu olduğu 2 patenti bulunmaktadır. Akademik Araştırmalar için Bilişim Araçları isminde bir kitabın yazarıdır.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Seyhan Özen, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Tasarım ve Konstrüksiyon, yüksek lisans eğitimini Gebze Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı, Tasarım ve İmalat Programlarında tamamlamıştır. 2008 yılından beri Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı olarak görevine devam etmekte ve makine elemanlarının konstrüksiyonu, bilgisayar destekli tasarımı (CAD/CAE) konuları üzerine akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
Bursa Tophane MTAL
1975 yılında Tokat/Zile’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zile’de tamamladı. 1987 yılından beri havacılığın ve üretimin içerisinde aktif görev almakta. 1999 yılında Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinden makine öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılından bu yana Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çalışmaktadır. 1996 yılından bu yana 2d ve 3d tasarım ve imalat yazılımları kullanmaktadır.